Kontakt

  • Jogacentrum, Majstra Pavla 28 (vo dvore na 1.posch.), Levoča - centrum

  • 0903 603 154

  • Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

  • facebook-icon


Aktuality

08. január 2024 - ZAČIATOK nových 3-mesačných kurzov JANUÁR - MAREC 2024

KURZY v roku 2024:
Január - Marec (3-j mesačný)
Apríl - Jún (3-j mesačný)
Júl - August (letný 2-jmesačný)
polovica Septembra - pol. Decembra (3-j mesačný)


KURZOVÁ SEZÓNA 2023/2024

Rozpis kurzov v období 18.september 2023 – 27.jún 2024

  • Pondelok
    16:30 – 18:00
    Joga proti bolestiam chrbta
    Števka
  • Pondelok
    18:10 – 19:40
    Joga pre mierne pokročilých
    Jozef
  • Utorok
    09:00 – 10:30
    Ranná joga
    Števka
  • Utorok
    16:30 – 18:00
    Joga pre začiatočníkov
    Monika
  • Utorok
    18:10 – 19:40
    Joga pre ženy 40+
    Janka ml.
  • Streda
    17:30 – 19:00
    Regeneračné a relaxačné jogové cvičenia
    Janka st.
  • Štvrtok
    17:00 – 17:45
    Meditačné cvičenia
    Allan
  • Štvrtok
    18:00 – 19:30
    Joga pre pokročilých
    Allan

Kurzy jogy prebiehajú štvrťročne: OKTÓBER - DECEMBER (začíname už v polovici septembra), JANUÁR - MAREC a APRÍL - JÚN  a letný kurz JÚL - AUGUST. Necvičí sa počas sviatkov. 

Prihlasovanie prebieha priamo na prvých cvičeniach alebo cez e-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., alebo telefón 0903 603 154. Kapacita jedného kurzu je limitovaná na 15 osôb.

Na cvičenie si prosím prineste pohodlné oblečenie (na relaxáciu aj dlhý rukáv), z hygienického hľadiska ponožky a prikrývku na karimatku (osuška apod). K dispozícii sú karimatky a vankúšiky.

Cena 3-mesačného kurzu (1x týždenne) + bonus ZDARMA 2 cvičenia v septembri

  • 1,5 h cvičenie - Zárobkovo činní ................................................... 40,-€

  • 1,5 h cvičenie - Mamičky na MD, študenti a dôchodcovia ........... 25,-€

  • 45 min. meditačné cvičenie ........................................................... 25,-€

 
Cena pri jednorazovom vstupe

  • 1,5 h cvičenie - Zárobkovo činní ................................................... 5,-€

  • 1,5 h cvičenie - Mamičky na MD, študenti a dôchodcovia ........... 3,-€

  • 45 min. meditačné cvičenie ........................................................... 3,-€

 

Náplň kurzov

Ešte ste necvičili jogu? Zoznámte sa s kurzom jogy pre začiatočníkov. U nás ho zvládne každý, nielen kto ešte necvičil jogu ale aj kto má fyzické obmedzenia. Je to najvhodnejší spôsob zoznámenia sa s jogou a na získanie základných jogových zručností. Začíname relaxáciou a cvičením v ľahu, v pozícii, v ktorej sa uvoľní celé telo. Nacvičujeme krok za krokom vedomé uvoľnenie fyzické i mentálne, vedomé dýchanie s prehĺbením kapacity dychu. Postupne sa svaly zahrejú, premasírujú, ponaťahujú a posilnia jednotlivé časti tela, predovšetkým nosné hlboké svaly. Jednoduchými ale vedomými pohybmi v ľahu, v sede i v stoji sa precvičia kĺby, celý pohybový aparát, zlepší sa pohyblivosť a ohybnosť, dosahuje sa optimálne držanie celého tela.  Záverečnou relaxáciou a dýchacou technikou sa zavŕši spriechodnenie životnej energie v celom tele, zharmonizovanie hormonálneho a nervového systému a získame pocit uvoľnenia, harmónie, pohody a vitality. Ukážka sarva hita ásan (pozície vhodné pre každého a pre každú časť tela) pre začiatočníkov: https://www.yogaindailylife.org/system/cs/1-d%C3%ADl

Ranné cvičenie jogy je skvelým začiatkom do nového dňa. Príďte naštartovať svoj krvný obeh, tráviaci a vylučovací systém, pripraviť svaly a kĺby na denné aktivity, získať dostatok energie a vnútornej pohody a istoty do nového dňa. Kto je pripravený pred štartom, toho príliš neprekvapia denné výzvy hry menom Život.

Máte už zvládnuté základy jogy a radi by ste ďalej systematicky rozvíjali svoju kondíciu a jogové zručnosti? Odporúčame vám kurz jogy pre mierne pokročilých, na ktorom prehlbujeme telesnú i mentálnu kondíciu, zväčšujeme silu hlbokého svalstva a kapacitu dychu, rozvíjame vnútornú vôľu a koncentráciu, prehlbujeme schopnosť vedomé uvoľnenia a riadenia životnej energie. Súčasťou zostáv je aj zostava Bhari Khatu pranám s ukážkou vo videu https://youtu.be/C2t7LDqtyao

Kurz joga proti bolestiam chrbta poskytuje systém jogových cvičení zameraný na zmiernenie bolestí chrbta, problémov s chrbtom a na správne držanie tela. Keď lekárska diagnostika vylúči prirodzené poškodenie ako dôvod ťažkostí, s istotou bude možné povedať, že pravidelné cvičenie Jogy v dennom živote zlepší svalovú rovnováhu a zdravie kĺbov. Silné a ohybné svaly tvoria dôležitú ochranu kĺbov a chrbtice, preto pri pravidelnom cvičení jogy môžu ťažkosti s kĺbmi a chrbticou zmiznúť už po niekoľkých týždňoch. Cvičením jogových ásan získavajú dôležité podnety pre svoju prirodzenú funkciu nielen svaly, ale aj väzy, kĺbové puzdrá a chrupavky. Vďaka svalovému napätiu sa väzy a štruktúry spojivového tkaniva obklopujúce každý kĺb viac napínajú a vďaka naťahovaniu sa stávajú pružnejšími. Jogové cvičenia tiež zvyšujú tvorbu kĺbovej tekutiny zodpovednej za výživu kĺbu. Chrupavky, medzistavcové platničky a menisky potrebujú vyvážený pohyb na zachovanie svojej pružnosti a pohyblivosti. 

Kurz Regeneračné a relaxačné cvičenia je zameraný k tomu, ako postupne pozitívne meniť kvalitu svojho života. Ak sa pozrieme do svojich životov, vidíme v nich veľa krásnych, ale aj veľa náročných chvíľ. Ak sme v pohode, nič nemusíme riešiť, ale ak nám život ukazuje tú druhú tvár, nemali by sme čakať, kým podľahneme tlaku, že nič nemá zmysel. Máme k tomu krásne jogové techniky, ktoré sa spolu naučíme používať:
Joganidra /relaxácia/ - úžasný prostriedok ako sa naučiť uvoľniť svoje telo a svoju myseľ. Pomocou psychofyzického uvoľňovania môže človek regulovať a lepšie ovládať svoje duševné stavy, svoj citový život. Je to veľmi príjemná, bezpečná a účinná technika k prečisteniu podvedomia. Umožňuje nám preniknúť všetkými úrovňami vedomia. Pri joganidre máme svoje zmysly stále pod kontrolou a sme spojení so svojim vnútorným Ja. Pomáha nám rozvinúť pevnú vôľu, zbaviť sa psychických tenzií, konštruktívne riešiť problémy.
Sarvahita ásany - jednoduché jogové pohyby, ktoré zvládne každý, nám pomáhajú uvoľniť celé naše telo.
Ásany - psychosomatické cvičenie, vplývajúce na svaly, kĺby, žľazy s vnútornou sekréciou, lymfatický systém a pod.
Dychové cvičenia - harmonizujú náš vegetatívny nervový systém, pravú a ľavú hemisféru, ktorých nerovnováha sa podpisuje pod naše preťaženie, následkom ktorého dochádza k psychickým, ale aj fyzickým problémov.
Meditačné techniky - meditácia je vrcholná technika na spoznávanie seba samého.
  
NOVÝ kurz Jóga pre ženy 40+ je špeciálne vytvorený program lekármi a fyzioterapeutmi, ktorého cieľom je harmonizovať hormonálny systém, dodať telu energiu a vitalitu, navodiť psychickú pohodu, zmierniť symptómy menopauzy, spevniť svalstvo panvového dna a pomôcť zmierniť prejavy stresovej inkontinencie.
  
Radi by ste sa naučili vnútorne koncentrovať a meditovať? Kurz s meditačnými cvičeniami ponúka príležitosť zažiť vedomú prácu so svojou mysľou tak aby sme dosiahli duševný pokoj, očistili vedomie od nánosov z minulosti, rozvinuli silu koncentrácie. Viac o meditácii: https://jogavdennomzivote.sk/system/meditacia-sebapoznavanim


Mapa

 

Podpora

"Vytvárame priestor, aby sme sa všetci mohli rozvíjať"

Spoločnosť Joga v dennom živote je nezisková organizácia venujúca sa osvete a propagácii zdravého životného štýlu a ochrany zdravia prostredníctvom jogových kurzov, prednášok a seminárov, benefičných podujatí, konferencií.

Kurzy a cvičenia podľa Systému Joga v dennom živote významne zlepšujú všetky funkcie organizmu, účinne pôsobia pri vyčerpanosti, bolestiach chrbtice a kĺbov, problémoch so zrakom, koncentráciou, trávením, nadváhou, zlepšujú imunitu. Fyzicky i psychicky človeka harmonizujú a posilňujú.

Všetky aktivity Spoločnosti Joga v dennom živote smerujú k vytváraniu pozitívneho, harmonického prostredia v našom okolí, k rozvoju zdravia, schopností a zlepšenia kvality života; prispievajú k celostnému ozdraveniu, rozvoju porozumenia a dobrých medziľudských vzťahov.

Cvičitelia (držitelia medzinárodne platného certifikátu), pracujú na báze dobrovoľnosti bez nároku na honorár. Prevádzka a propagácia Jogacentra je financovaná z prostriedkov získaných z kurzov a dobrovoľných darov.

Sme prijímateľmi 2%

Nenechajte 2% z Vašich daní prepadnúť, môžete nimi podporiť zmysluplné projekty. Postačí vyplniť a odovzdať príslušné formuláre.

  • Ak ste zamestnanec:

Stačí do 15. februára požiadať zamestnávateľa o vykonanie Ročného zúčtovania preddavkov na daň a o vyhotovenie Potvrdenia o zaplatení dane. Do 30. apríla podať Vyhlásenie o poukázaní 2% dane+ Potvrdenie o zaplatení dane osobne alebo poštou na ktorýkoľvek daňový úrad.

  • Ak ste FO alebo PO:

Do 31. marca priamo v daňovom priznaní postačí vyznačiť poukázanie 2% daní.

Údaje k 2%

IČO: 37783394
Právna forma: Občianske združenie
Názov: Spoločnosť Joga v dennom živote-pobočka Levoča
Sídlo: Nám. Majstra Pavla 13, 054 01, Levoča

Účet pre dobrovoľný finančný dar (donation)

(tento účet nie je určený pre platby kurzovného)

Meno banky / Bank name: Slovenská sporiteľňa
SWIFT: SUBASKBX
Account number (IBAN): SK55 0900 0000 0005 2106 9142
BIC Swift code:  GIBASKBX
Majiteľ účtu / Account owner: Spoločnosť Joga v dennom živote-pobočka Levoča
Ulica a číslo / Street & number: Nám. Majstra Pavla 13
Mesto / City: Levoča
PSČ / Post code: 054 01
Štát / Country: Slovakia

Ďakujeme / Thank you